сряда, 9 юни 2010 г.

Бостън - Лейкърс Мач 3

Ход на мача :
1. Силно начало на Бостън 12:5
2. Обрат за Лакерс от средата на първата част
3. Бостън без кош над 6 минути
4. Максимална разлика за Лейкърс 17 точки
5. От края на втората и третата част равностойна игра разлика от 7 до 14 точки за Лейкърс
6. 4та част обрат за Бостън разликата плавно е стопена до 1-2 точки 2-3 минути преди края .
7. Поредица от изнервени моменти в срещата със спорни топки , Лейкърс се възползваха по добре и печелят мача с няколко грешки в последните секунди на Бостон.


Факти предопределящи крайния изход на мача :
1. Силната защита на Лейкърс :
а) Коби срещу Рондо тука просто Джексън спечели мача , Коби пазеше през цялото време 3м навътре в тройката Рондо седеше и си тупкаше необеспокояван и в крайна сметка винаги раздаваше на някъде топката , където защитата беше гъста и Кобе дублираше високите играчи(удари чадър дори на Пъркинс). Така подреден Кобе ограничи и единственото оръжие на Рондо за точки пробивите . Рондо стреля 2-3 максимум стрелби от зор независимо , че постоянно беше сам на тройката .

б) Фишер срещу Рей Алън - 0/13 няма какво повече да се каже освен , че и тоя ход успя. Но за мен ключово си остават а) и в) .

в) Много силна отборна игра под коша особено на Банъм

2. Нападението на Бостън не беше на ниво .

а) Рей Алън вече е ясно 0/13
б) Пол Пиърс , Сам Пъркинс , Рашид Уолъс натрупани фалове ограничават времето им за игра , може би само Пиърс с 3те тройки може да кажем , че помогна , но пасивността му в атака както и на останалите беше чудовищна , което доведе и до а) . Невероятно е с каква лекота Пъркинс ядеше чадъри заради 1в
в) След тоя мач или Рондо или Ривърс ако така му е казал трябва да се самоубие ритуално. Не може поинт гард да бъде пазен от 3 метра и да не стреля ! Това е втората голяма причина за стрелбата на Рей Алън . В много случаи топката седи в Рондо на върха по 5-6 секунди + изнасянето от атаката остават 8-10 секунди и Рондо подава на затворен играч и той трябва сам да реализира , безпорно б) повлия много на играта на Рондо защото и добрите му решение биваха бъркани с изключение на тия надолу.
г) Кевин Гърнет безспорно страшно силен мач разката Гасол на изолации странно защо Бостън не продължиха с тях , няколко грешки негови накрая предрешиха мача без той да има голяма вина(бяха предизвикани от съотборниците му) .
д) Голямото Бебе за мене е човека този мач в атаката на Бостън изключително ефиктивен до последно държа отбора в играта в четвъртата част.
е) Като цяло Бостън играха без видими грешки , но много неефективно в атака . Турновърите им набъбнаха накрая (2 на Гарнет и още мисля поне 2) . Първата им грешка за втората половина от мача дойде чак след средата на 4та част . Но изневеряването в играта било стрелба или отговорност на почти всички ключови фигури даде негативен резултат


3 . Защитата на Бостън се справи прилично :
а) Гасол беше изолиран добре независимо от няколкото му добри стрелби , които по скоро доказват добрата игра на защитниците .
б) Рондо фейлна тотално Кобе оставаше срещу него множество пъти и повечето му изтрели бяха без проблем , 4тата част и срещу Фишер не се справи.
в) Тони и Рей Алън много добре и двамата пазиха Кобе като цяло мога да кажа , че те са главните виновници Бостън да имат шанс за тоя мач .
г) Както стана въпрос глупави фалове много наебаха играта на Бостън - Пиърс , Уолъс и Пъркинс .


4. Атаката на Лейкърс , Кобе вкара малко.
а) Отново превъзходство в борбите , но не голямо
б) Изолиран Гасол , който мушна 2-3 стрелби почти от тройката през човек ама това е по-скоро в мелницата на Бостън.
в) Добри помощни играчи отново Одъм , Байнъм и разни други дето едвам ги виждаш помагаха .
г) Кобе нямаше късмет доста от стрелбите, в които го пазеше Рондо ги стреля лесно , но не ги вкара.
д) Дерек Фишер вкара 12+ точки последната четвърт и даде важен тласък когато Кобе беше зациклил 0/4 в частта

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво бате, много добре. И все пак - Бостън в 6 ;)

А