петък, 29 юни 2007 г.

Any given Fryday

16 :00 Местно време
Работния ден приключва бавно и сигурно . 30% от хората са си отишли в следващите 30 минути още около 60% ще напуснат работните си места към едно по хубаво място наречено дом . Само здраво затъналите в лайната остават , но дори и те ще се изпарят около 18 часа. Нормална ситуация за голяма немска компания . Няма страх , че шефа ти ще те дебне кога излизаш от офиса , няма колеги ,които да те гледат криво , няма нужда да се обаждаш защото се чустваш виновен , че дезертираш от бойното поле, където другарите ти падат пред поредния death line. Явно нещо някъде там в България е сбъркано, защото именно високо квалифицираните и мотивирани хора дърпат напред , а не стадо настръхнали хиени гледащи в канчето на другите по всякакъв повод.
Колкото и да е парадоксално има и странни животни като мен , хора които остават до края, воюват на работното поле до последна капка кръв . За нас е въпрос на вътрешна удовлетвореност работата да е свършена . Много трудно можеш да намериш един такъв човек , а 3-ма каквато е ситуацията с моя отбор си е направо национално богатство . Ние сме едно цяло ударното звено готово да реши всеки проблем, да пребори всеки срок и всеки път да успява да надхвърли очакванията на посрания си мениджъмънт.
Май стигнахме до болното място - мениджъмънта , оправление на ресурсите неща, които са си по български под надслова "ако мине". Не може глупавия счетоводител да е по-важен от мен , парите са пари , но трябва респект към хората, които ги изкарват.
Нямало да получа заплата заради това , че не сам попълнил приложение за работното време? Who cares ? Може би това е за плашене на гаргите , но в момента в който стане истина , аз лично си обещавам да си подам молбата за напускане.

Докато привърша и стана никое време , хората ги няма вече спокойствието е пълно само някой чистач от малцинствата и колегите от България сме в офиса. Истинската работа за седмицата тепърва предстои през уикенда , когато ударното звено ще има своето поредно предизвикателство...

Леонберг , Германия

1 коментар:

Amber каза...

Бате, ти си болен, за мен тва е шростотия. Аре със здраве.